Menu
Your Cart

Bahraman Saffraan Geseald 2,0 gram - 820P

Bahraman Saffraan Geseald 2,0 gram - 820P
Bahraman Saffraan Geseald 2,0 gram - 820P
€17,95Bahraman Saffraan draadjes

Premium kwaliteit saffraandraadjes 2,0 gram

 

Ze noemen het ook wel het rode goud. Saffraan is de duurste kruid die je kunt krijgen en het is vaak moeilijk om de juiste kwaliteit binnen handen te krijgen. Saffraan wordt geteelt in diverse landen, maar de beste kwaliteit komt uit Iran (Perzië) en wel uit de regio Khorasan. Onze Saffraandraadjes uit Iran zijn totaal niet te vergelijken met die van andere landen als Spanje en India. De Khorasan regio is een van 's werelds beste en grootste saffraan teeltgebieden. De Saffraandraadjes die wij leveren is gecertificeerd volgens de internationale ISO 3632-1 norm en is van klasse I. Klasse I saffraandraadjes worden aangeduid met de naam Sargol. De kwaliteit van saffraan wordt in ISO kleursterkte gemeten. Om je een indruk te geven van onze premium kwaliteit saffraan draadjes leggen we je even het volgende uit:

 

De kleursterkte van saffraan kan variëren van 80 (klasse 4) tot minimum 190 (klasse 1).
Kleursterkte 80 behoort tot klasse 4.
Kleursterkte 190 behoort tot klasse 1.Wij bieden premium saffraandraadjes met een kleursterkte ver boven de 250!

 

Onze bloedrode Sargol saffraan draadjes zijn vrij van pesticiden en verontreinigende stoffen. 

 

Hoe kun je de kwaliteit herkennen?
De kwaliteit is op twee manieren te herkennen en wel als volgt; door de kleur en door de geur.
Hoe roder (bloedrood) de saffraandraadjes, des te beter kwaliteit. Saffraan geeft een geeloranje kleur af wanneer het aan eten of vloeistoffen wordt toegevoegd.
Hoe sterker de geur, des te beter kwaliteit. Ze hebben een heerlijke aromatische geur. Sommige mensen zeggen wel dat de smaak van saffraan doet denken aan honing en is tegelijkertijd heel licht bitter.

 

Saffraandraadjes gebruiken
Saffraandraadjes kun je haast overal bij gebruiken; sauzen, rijstgerechten, visgerechten, brooddeeg, dessert en zelfs melk. Denk ook eens aan gerechten als de spaanse paella, de risotto en rijk gevulde indiase curry's. Saffraan in thee moet je geprobeert hebben! Doe eens enkele saffraandraadje in je theebus en laat het enkele minuten goed intrekken, hoe langer je de thee laat trekken, hoe sterker deze wordt.  Het geeft een subtiele smaak. Vergeet niet, je hebt niet meer nodig dan enkele kleine hoeveelheden. Te veel is ook niet goed en helemaal onnodig.

 

Als je Saffraan wilt toevoegen aan een gerecht, dan zijn ook daar verschillende methodes voor. Meestal voeg je het aan het begin van de bereiding toe.
Enkele methodes zijn;
1. De saffraandraadjes fijnmalen en vervolgens tien minuten laten weken in een beetje vocht (denk bijvoorbeeld aan water, olie, azijn of ...).

Laat het enkele minuten staan en voeg het vocht met saffraan toe aan je gerecht.
2. De saffraandraadjes fijnmalen en vervolgens rechtstreek tijdens het koken toevoegen.

 

Bewaren
Het is raadzaam om de saffraandraadjes droog en donker te bewaren. Maar niet in de koelkast. Door goed te bewaren blijft de saffraan lang zijn eigenschappen behouden.

 

Feitjes

  • Saffraan is één van de duurste specerijen ter wereld.

  • Er zijn 150.000 bloemen van de saffraankrokus nodig om 1kg saffraandraadjes te krijgen.

  • Saffraan zijn de stampers van de saffraankrokus (Crocus sativus).

  • Saffraan wordt al ruim 3.000 jaar gebruikt

  • Saffraanbloemen worden met de hand geoogst, stuk voor stuk.

  • De drie lange stampers van de saffraandraadjes worden stuk voor stuk handmatig getrokken.

  • De onderkant van de stampers is geel en heeft geen waarde.

 

Door de arbeidsintensieve oogst en de zeer moeilijke verwerking zorgen ervoor dat saffraan het duurste specerij ter wereld is. 
Desondanks proberen wij onze premium saffraandraadjes Sargol Klasse I voor de laagst mogelijke prijs voor u aan te bieden.

 

Wij garanderen u veel genot bij het gebruik van onze 100% pure saffraandraadjes.

Schrijf een beoordeling

Opmerking: HTML is niet vertaald!
Slecht Goed